Ma egy olyan receptet osztok meg veletek, ami akár diétás étel is lehet, mert akkor is finom, ha kihagyod a margarint és a bacont! :)
Ez a recept úgy született, hogy annyira szép gombákat sikerült vennem, hogy sajnáltam a milánóiba beleaprítani, inkább megtöltöttem őket. Tonhallal. És tettem a tetejére pár szelet bacont.
Rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Előételként ajánlom, de önálló fogásként is megállja a helyét, krumplipürével tálalva.
Hozzávalók:
10 kisebb csiperkegomba (próbáltam a nagyokat, de a kicsi jobb)
1 tonhalkonzerv
5 dkg margarin (opcionális, lehet több, vagy akár ki is hagyhatod)
5 szelet bacon
pici só
A gombákat megtisztítom, kiveszem a tönkjüket.
A tonhalról leöntöm az olajat, összekeverem a picit olvadt margarinnal, ízlés szerint sózom.
A masszát egy kanállal óvatosan beletöltöm a gombafejekbe, ezeket egy tepsibe sorakoztatom és mindegyik tetejére teszek egy fél szelet bacont. (Másik megoldás, hogy 10 szelet bacont használok, és teljesen beletekerem a töltött gombákat. Csak 2-2 fogpiszkálóval meg kell tűzni, és rajta marad.)
Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 15 percig sütöm, míg a bacon szépen megpirul.
Melegen tálalva az igazi!
Ha főételnek szánod, krumplipüré illik hozzá.
Előételként kínálj hozzá ferdén felszeletelt, friss bagettet, de akár magában is finom.
Jó étvágyat!