Cicaslany receptjei

Szia kedves Olvasó! Niki vagyok. A sütés-főzésnél egy dolgot szeretek jobban: amikor sikere van az ételeimnek. Amikor látom, hogy ízlik, a bókok, amiket kapok és a "mikor csinálsz megint olyat, tudod, az a múltkor olyan finom volt..." jellegű mondatok. Ezeken a sikereknek köszönhetően vettem a bátorságot, hogy megosszam a nagyvilággal, hogyan főzök én. Nehéz dolgom lesz a receptek leírásával, mivel nem használok mérleget, a hozzávalókat szemre adagolom. Ennek egyszerű oka van: nincs mérlegem. :) Nagyon fiatal a háztartásom, így még nagyon sok minden hiányzik a konyhámból, de folyamatosan gyűjtögetek és valahogy mindig áthidalom a hiányosságokat. :) Viszont legyen akármennyire felszerelt is a konyhád, a legfontosabb, hogy odafigyeléssel és szeretettel főzz! Ha szereted azt, akinek az étel készül, vagy enni fog belőle, már fél siker! Sok sikert és elégedett mosolyt kívánok mindenkinek!

Friss topikok

  • micimami: Már keresem a receptjeidet! A virslis és a cukkinis finomság elnyerte tetszésemet ismét, amit term... (2010.09.08. 14:08) Virslis croissant
  • micimami: Elolvastam! Le a kalapommal előtted! (2010.07.26. 23:33) Tonhallal töltött gombafejek
  • Cagnia (törölt): Végre én is elkészítettem! Nagyon finom lett, a kollégák, barátok, akik kaptak belőle, mind dicsér... (2010.06.29. 09:14) Epertorta

Linkblog

HTML

Tanyasi csirkemell velesült burgonyával

2010.04.26. 22:24 | Cicaslany | Szólj hozzá!

A mai vacsorám. :)
Szeretem az egyszerű, magyaros ételeket. Könnyű elkészíteni és vannak olyan válogatós emberek, akik mellett nehéz egzotikus dolgokkal kísérletezni... :)
2 személyre szól a recept, de magunkhoz mért adag. Nem vagyunk nagyevők, úgyhogy figyelj oda,  lehet nektek kevés lesz.


Hozzávalók (2 személyre):

1 db. egész tanyasi csirkemell (hentesboltból, csonttal és bőrével, lehetőleg tényleg szabadtartású csirke húsát vedd)
2 ek. Delikát vagy Vegeta
1 kk. durvára darált színes bors
1 kk. petrezselyemzöld morzsolva

8 szem közepes méretű krumpli
pici olívaolaj

friss fejessaláta, cukor, ecet

 

A húst alaposan megtisztítom. Nem szárítom meg, hanem így nedvesen bedörzsölöm a delikáttal, a bőre alá is kenek a fűszerből. Beleteszem egy jénaiba (akkorába, hogy majd elférjenek mellette a burgonyák), a bőrös oldalával felfelé, majd megszórom a tarkaborssal és a petrezselyemlevéllel. Zsiradék nem kell, ami a bőre alatt van, épp elég. Lefedem alufóliával és beteszem az előmelegített sütőbe. (Ha korábban vetted meg és lefagyasztottad a csirkemellet, akkor ne melegítsd elő a sütőt, és ne olvaszd ki a húst, csak fűszerezd be és akkor kapcsold be a sütőt, amikor beteszed a húst.)
180-200 fokon egy órán át párolom a fólia alatt.
A sütő hőfokát csak saccolni tudom, mivel egy kb. 50 éves gáztűzhelyem van. Majd teszek fel képet róla, múzeális darab, de még működik. :)
Meghámozom a krumplikat, kicsit bevágom, és picit sós vízben majdnem készre főzöm, majd leszűröm.
Az óra leteltével kiveszem a húst a sütőből, leveszem a fóliát. Ha minden jól ment, akkor szép vörösebarna leve van. Ezzel meglocsolom, majd beleteszem a főtt burgonyákat, beleforgatom a lébe. Meglocsolom nagyon pici olívaolajjal.
Visszateszem a sütőbe és még fél- 3/4 órán át pirítom. Közben megnézem párszor, nehogy megégjenek a fűszerek, párszor meglocsolom a saját levével. (NAGYON ÓVATOSAN!!, én már párszor megégettem a kezem.)

Egyszerű fejessaláta illik hozzá. A salátaléhez összekeverek 1 ek. cukrot 1 ek. 20%-os ecettel, felöntöm egy pohár vízzel és ebbe teszem az alaposan megmosott salátaleveleket. Csak közvetlenül tálalás előtt készítem el, különben ellágyulnak a salátalevelek.

Jó étvágyat!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr81954193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: vacsora sült csirke csirkemell egyszer ételek magyaros ételek
süti beállítások módosítása