Sziasztok!
Következő receptem egy fincsi ragu spagettihez. Ajánlom figyelmébe azoknak, akik gyorsan szeretnének finom vacsorát varázsolni az asztalra.
Hozzávalók (2-3 személyre):
40 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
2 dl főzőtejszín (de a habtejszín is jó, kipróbáltam)
4 gerezd fokhagyma (nyugodtan használhatsz granulátumot vagy krémet is)
1 ek. ételízesítő (nyugodtan változtathatod a mennyiséget, ahogy jobban szeretitek!)
őrölt bors (ízlés szerint)
kevés étolaj
spagetti
reszelt sajt (elhagyható)
Én wokban szoktam ezt az ételt elkészíteni, de lehet magasabb falú serpenyőben is. Csak az a fontos, hogy tapadásmentes legyen az edényed.
Kis olajat hevítek, majd belerakom a csirkemellet. Addig sütöm, míg teljesen kifehéredik, ekkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, borsozom, megszórom ételízesítővel és ügyelek rá, nehogy megégjen, miközben megpirítom. Ha már helyenként szép piros, ráöntöm a tejszínt és addig főzöm, míg a kívánt sűrűséget el nem érem, és kész is. Ha fokhagymásabban szeretitek, közvetlenül mielőtt a tejszínt beleöntöd, megszórhatod fokhagyma granulátummal, vagy mehet bele pici fokhagymakrém.
Figyelem! Nem lehet magára hagyni a tűzhelyen, mert könnyen odaég, kavargatni kell. De cserébe nagyon gyorsan kész, és isteni finom! :)
Miközben a szósz készül, kifőzöm a spagettit.
Ha kész, nagyobb tálba öntöm a spagettit, ráhalmozom a ragut. A tetejét megszórhatod reszelt sajttal.
Édes kompót illik hozzá, például ananászkonzerv vagy barackbefőtt.
Jó étvágyat!