Cicaslany receptjei

Szia kedves Olvasó! Niki vagyok. A sütés-főzésnél egy dolgot szeretek jobban: amikor sikere van az ételeimnek. Amikor látom, hogy ízlik, a bókok, amiket kapok és a "mikor csinálsz megint olyat, tudod, az a múltkor olyan finom volt..." jellegű mondatok. Ezeken a sikereknek köszönhetően vettem a bátorságot, hogy megosszam a nagyvilággal, hogyan főzök én. Nehéz dolgom lesz a receptek leírásával, mivel nem használok mérleget, a hozzávalókat szemre adagolom. Ennek egyszerű oka van: nincs mérlegem. :) Nagyon fiatal a háztartásom, így még nagyon sok minden hiányzik a konyhámból, de folyamatosan gyűjtögetek és valahogy mindig áthidalom a hiányosságokat. :) Viszont legyen akármennyire felszerelt is a konyhád, a legfontosabb, hogy odafigyeléssel és szeretettel főzz! Ha szereted azt, akinek az étel készül, vagy enni fog belőle, már fél siker! Sok sikert és elégedett mosolyt kívánok mindenkinek!

Friss topikok

  • micimami: Már keresem a receptjeidet! A virslis és a cukkinis finomság elnyerte tetszésemet ismét, amit term... (2010.09.08. 14:08) Virslis croissant
  • micimami: Elolvastam! Le a kalapommal előtted! (2010.07.26. 23:33) Tonhallal töltött gombafejek
  • Cagnia (törölt): Végre én is elkészítettem! Nagyon finom lett, a kollégák, barátok, akik kaptak belőle, mind dicsér... (2010.06.29. 09:14) Epertorta

Linkblog

HTML

Tejszínes-fokhagymás csirkemellcsíkok

2010.09.02. 14:40 | Cicaslany | Szólj hozzá!

 Sziasztok!

 Következő receptem egy fincsi ragu spagettihez. Ajánlom figyelmébe azoknak, akik gyorsan szeretnének finom vacsorát varázsolni az asztalra.

Hozzávalók (2-3 személyre):

40 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
2 dl főzőtejszín (de a habtejszín is jó, kipróbáltam)
4 gerezd fokhagyma (nyugodtan használhatsz granulátumot vagy krémet is)
1 ek. ételízesítő (nyugodtan változtathatod a mennyiséget, ahogy jobban szeretitek!)
őrölt bors (ízlés szerint)
kevés étolaj

spagetti
reszelt sajt (elhagyható)

Én wokban szoktam ezt az ételt elkészíteni, de lehet magasabb falú serpenyőben is. Csak az a fontos, hogy tapadásmentes legyen az edényed.
Kis olajat hevítek, majd belerakom a csirkemellet. Addig sütöm, míg teljesen kifehéredik, ekkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, borsozom, megszórom ételízesítővel és ügyelek rá, nehogy megégjen, miközben megpirítom. Ha már helyenként szép piros, ráöntöm a tejszínt és addig főzöm, míg a kívánt sűrűséget el nem érem, és kész is. Ha fokhagymásabban szeretitek, közvetlenül mielőtt a tejszínt beleöntöd, megszórhatod fokhagyma granulátummal, vagy mehet bele pici fokhagymakrém.
Figyelem! Nem lehet magára hagyni a tűzhelyen, mert könnyen odaég, kavargatni kell. De cserébe nagyon gyorsan kész, és isteni finom! :)

Miközben a szósz készül, kifőzöm a spagettit.

Ha kész, nagyobb tálba öntöm a spagettit, ráhalmozom a ragut. A tetejét megszórhatod reszelt sajttal.
Édes kompót illik hozzá, például ananászkonzerv vagy barackbefőtt.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr292266775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása