Sziasztok!
A következő receptet elsősorban kisgyerekes anyukáknak ajánlom, mivel könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis laktató és (állítólag) finom, a kis- és nagy gyerekek egyaránt szeretni fogják. Tulajdonképpen bárkinek bejön, aki szereti a virslit.
Pár napja készítettem a barátomnak, aki imádja az ilyen kajákat. Bár én nem rajongok a virsliért, de Neki ízlett. :)
Hozzávalók (4 darabhoz):
250g leveles tészta
4 db virsli
4 szelet sajt (én trappistával csináltam)
reszelt sajt a tetejére (opcionális)
ízlés szerint kechup, mustár, majonéz
Alapvetően nem szeretem a készen kapható tésztákat, de kivétel a leveles, amiből nagyon jó minőséget lehet kapni jó áron, ezért nem érdemes itthon bajlódni vele. Még Nigella is készet használ. :) Én azt szeretem legjobban, ami vékonyra van nyújtva és sütőpapírra feltekerve, de most fagyasztottat használtam.
Miután kiolvadt, vékonyra nyújtottam (sokat kell lisztezni, mert ragad), 4 egyforma részre vágtam. A virslikre rátekertem a sajtszeletet, és ügyesen becsomagoltam a tésztába, szép croissant alakja lett. Kicsit meg kell kenni vízzel azokon a részeken, ahol összeragasztjuk.
Ne nagyon lógjon ki a virsli, mert megéghet, és a sajt se jó, ha szétfolyik.
Amikor kész, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket, tetejüket megkentem pici vízzel és kb. 10 perc alatt megsütöttem. Akkor van kész, ha szép piros (de nem égett) a teteje.
Frissen, melegen a legfinomabb. Tökéletes vacsorára, vagy hétvégi nagy reggelikre, de aki szereti hidegen, tízórainak vagy uzsonnának is magával viheti.
Igény szerint lehet rá még forrón reszelt sajtot szórni, kechuppal, mustárral, majonézzel locsolgatni.
Jó étvágyat!
Extra tipp: Előételnek, sörkorcsolyának vagy egyszerű nasinak is kiváló lehet, ha falatnyiakat csinálsz, koktélvirslivel. Bár ez utóbbi már munkaigényes, de jópofa és finom.