Cicaslany receptjei

Szia kedves Olvasó! Niki vagyok. A sütés-főzésnél egy dolgot szeretek jobban: amikor sikere van az ételeimnek. Amikor látom, hogy ízlik, a bókok, amiket kapok és a "mikor csinálsz megint olyat, tudod, az a múltkor olyan finom volt..." jellegű mondatok. Ezeken a sikereknek köszönhetően vettem a bátorságot, hogy megosszam a nagyvilággal, hogyan főzök én. Nehéz dolgom lesz a receptek leírásával, mivel nem használok mérleget, a hozzávalókat szemre adagolom. Ennek egyszerű oka van: nincs mérlegem. :) Nagyon fiatal a háztartásom, így még nagyon sok minden hiányzik a konyhámból, de folyamatosan gyűjtögetek és valahogy mindig áthidalom a hiányosságokat. :) Viszont legyen akármennyire felszerelt is a konyhád, a legfontosabb, hogy odafigyeléssel és szeretettel főzz! Ha szereted azt, akinek az étel készül, vagy enni fog belőle, már fél siker! Sok sikert és elégedett mosolyt kívánok mindenkinek!

Friss topikok

  • micimami: Már keresem a receptjeidet! A virslis és a cukkinis finomság elnyerte tetszésemet ismét, amit term... (2010.09.08. 14:08) Virslis croissant
  • micimami: Elolvastam! Le a kalapommal előtted! (2010.07.26. 23:33) Tonhallal töltött gombafejek
  • Cagnia (törölt): Végre én is elkészítettem! Nagyon finom lett, a kollégák, barátok, akik kaptak belőle, mind dicsér... (2010.06.29. 09:14) Epertorta

Linkblog

HTML

Tonhallal töltött gombafejek

2010.07.15. 22:03 | Cicaslany | 1 komment

 Ma egy olyan receptet osztok meg veletek, ami akár diétás étel is lehet, mert akkor is finom, ha kihagyod a margarint és a bacont! :) 

Ez a recept úgy született, hogy annyira szép gombákat sikerült vennem, hogy sajnáltam a milánóiba beleaprítani, inkább megtöltöttem őket. Tonhallal. És tettem a tetejére pár szelet bacont.

Rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Előételként ajánlom, de önálló fogásként is megállja a helyét, krumplipürével tálalva.

Hozzávalók:

10 kisebb csiperkegomba (próbáltam a nagyokat, de a kicsi jobb)
1 tonhalkonzerv
5 dkg margarin (opcionális, lehet több, vagy akár ki is hagyhatod)
5 szelet bacon
pici só

A gombákat megtisztítom, kiveszem a tönkjüket.
A tonhalról leöntöm az olajat, összekeverem a picit olvadt margarinnal, ízlés szerint sózom.
A masszát egy kanállal óvatosan beletöltöm a gombafejekbe, ezeket egy tepsibe sorakoztatom és mindegyik tetejére teszek egy fél szelet bacont. (Másik megoldás, hogy 10 szelet bacont használok, és teljesen beletekerem a töltött gombákat. Csak 2-2 fogpiszkálóval meg kell tűzni, és rajta marad.)

Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 15 percig sütöm, míg a bacon szépen megpirul.

Melegen tálalva az igazi!
Ha főételnek szánod, krumplipüré illik hozzá.
Előételként kínálj hozzá ferdén felszeletelt, friss bagettet, de akár magában is finom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr302154398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micimami 2010.07.26. 23:33:26

Elolvastam! Le a kalapommal előtted!
süti beállítások módosítása