Cicaslany receptjei

Szia kedves Olvasó! Niki vagyok. A sütés-főzésnél egy dolgot szeretek jobban: amikor sikere van az ételeimnek. Amikor látom, hogy ízlik, a bókok, amiket kapok és a "mikor csinálsz megint olyat, tudod, az a múltkor olyan finom volt..." jellegű mondatok. Ezeken a sikereknek köszönhetően vettem a bátorságot, hogy megosszam a nagyvilággal, hogyan főzök én. Nehéz dolgom lesz a receptek leírásával, mivel nem használok mérleget, a hozzávalókat szemre adagolom. Ennek egyszerű oka van: nincs mérlegem. :) Nagyon fiatal a háztartásom, így még nagyon sok minden hiányzik a konyhámból, de folyamatosan gyűjtögetek és valahogy mindig áthidalom a hiányosságokat. :) Viszont legyen akármennyire felszerelt is a konyhád, a legfontosabb, hogy odafigyeléssel és szeretettel főzz! Ha szereted azt, akinek az étel készül, vagy enni fog belőle, már fél siker! Sok sikert és elégedett mosolyt kívánok mindenkinek!

Friss topikok

  • micimami: Már keresem a receptjeidet! A virslis és a cukkinis finomság elnyerte tetszésemet ismét, amit term... (2010.09.08. 14:08) Virslis croissant
  • micimami: Elolvastam! Le a kalapommal előtted! (2010.07.26. 23:33) Tonhallal töltött gombafejek
  • Cagnia (törölt): Végre én is elkészítettem! Nagyon finom lett, a kollégák, barátok, akik kaptak belőle, mind dicsér... (2010.06.29. 09:14) Epertorta

Linkblog

HTML

Cukkinis batyu

2010.09.07. 18:16 | Cicaslany | Szólj hozzá!

 Sziasztok!

Ma egy ínyencséget alkottam.
Igazából egy isteni cukkinikrém kapott leveles tészta-köntöst.
Jó erősen fűszerezett, pirítósra való krémet akartam csinálni, fincsi is lett, de továbbgondoltam. :)

Hozzávalók (12 darabhoz):

25 dkg leveles tészta
4 kicsi cukkini
olaj (kb. fél deci)

1 kk bors
1 kk morzsolt lestyán (vegetával helyettesíthető, de akkor óvatosan a sóval!)
késhegynyi őrölt kömény
4-5 gerezd fokhagyma (ennek megfelelő granulátum vagy krém is lehet)
1 kk morzsolt petrezselyemzöld
1 kk delikát
 

A cukkiniket meghámozom és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. Összekeverem a fűszerekkel. Egy serpenyőben olajat hevítek, majd beleteszem a cukkinit. Lassú tűzön puhára párolom. 
 A leveles tésztát vékonyra nyújtom és téglalapokra vágom. Azért nem írom mekkorára, mert attól függ, milyen alkalomra szánod. Például sörkorcsolyának piciket, ebédre kiadós leves után nagyokat csinálj. Minden négyzet közepére teszek egy kanálnyi krémet, batyuvá hajtogatom, megkenem vízzel a tetejét és 10-15 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr62278378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: cukkini leveles tészta cukkini recept cukkinis batyu
süti beállítások módosítása